Slovenci imamo svoj ponos, našo slovensko potico :)
...in tako je nastala še ena srčkana, noro dobra Šarlota iz najmanjše, slastne, slovenske potičke na svetu, le Potice z dodatkom slastnega čokoladnega moussa in smetane.
(2 osebi, 2h 30 min)
1 paket zamrznjenih potičk le Potica okus sliva (3 kom)
1dl sladke smetane
½ žličke bio vanilijevega sladkorja
1 jajce
2 žlici sladkorja
50 g temne čokolade (70 % kakavov delež)
1 list želatine
Sladkor v prahu
V posodo odporno na vročino damo jajce in sladkor in stepamo
nad vodno kopeljo, da dobimo.
Gosto kremo. Segrevamo do 75°C in med tem ves čas stepamo.
Segreto kremo odstavimo, dodamo v mrzli vodi predhodno
namočeno želatino in čokolado ter dobro premešamo.
Smetani dodamo bio vanilijev sladkor in stepemo do ¾ , nato
jo polovico primešamo čokoladni kremi. Vse skupaj ohladimo in damo v hladilnik
za 2 uri, da se strdi.
Potičke vzamemo iz zamrzovalnika in jih spečemo po navodilu
proizvajalca.
Pečene potičke ohladimo in narežemo na rezine debeline 7 mm.
Majhno, okroglo posodico obložimo s folijo, posodo obložimo
z rezinami slivove potičke in v sredino nadevamo čokoladni mousse in sladko
smetano.
Vse skupaj zavijemo v folijo, nežno pritisnemo in damo v
zamrzovalnik, da se strdi.
Šarloto Le Potico
zvrnemo na podstavek za torte, posujemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar