ponedeljek, 31. oktober 2016

LePotica Šarlota


Slovenci imamo svoj ponos, našo slovensko potico :)

...in tako je nastala še ena srčkana, noro dobra Šarlota iz najmanjše, slastne, slovenske potičke na svetu, le Potice z dodatkom slastnega čokoladnega moussa in smetane.




(2 osebi, 2h 30 min)


1 paket zamrznjenih potičk le Potica okus sliva (3 kom)
1dl sladke smetane
½ žličke bio vanilijevega sladkorja
1 jajce
2 žlici sladkorja
50 g temne čokolade (70 % kakavov delež)
1 list želatine
Sladkor v prahu


V posodo odporno na vročino damo jajce in sladkor in stepamo nad vodno kopeljo, da dobimo.

Gosto kremo. Segrevamo do 75°C in med tem ves čas stepamo.

Segreto kremo odstavimo, dodamo v mrzli vodi predhodno namočeno želatino in čokolado ter dobro premešamo.

Smetani dodamo bio vanilijev sladkor in stepemo do ¾ , nato jo polovico primešamo čokoladni kremi. Vse skupaj ohladimo in damo v hladilnik za 2 uri, da se strdi.

Potičke vzamemo iz zamrzovalnika in jih spečemo po navodilu proizvajalca.
Pečene potičke ohladimo in narežemo na rezine debeline 7 mm.

Majhno, okroglo posodico obložimo s folijo, posodo obložimo z rezinami slivove potičke in v sredino nadevamo čokoladni mousse in sladko smetano.

Vse skupaj zavijemo v folijo, nežno pritisnemo in damo v zamrzovalnik, da se strdi.

Šarloto Le Potico zvrnemo na podstavek za torte, posujemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.


Ni komentarjev:

Objavite komentar