petek, 21. oktober 2016

Sočne tortice s čokolado in jagodno marmelado

"Jst bi jagode...sočne tortice...

Nabiranje in vlaganje v kozarčke se mi zelo obrestuje. Najbolj se to pozna takrat, ko si sredi jeseni zamislim, da bi pripravila eno sončno, recimo temu poletno sladico. Včasih sem kot otrok :)

In tako sem zaradi padca cukra in potrebe po sočnih, sladkih jagodah pripravila naslednje sočne tortice...






( 12 kom, 30 min+hlajenje)


150 g zmehčanega masla (sobna temperatura)
80g rjavega trsnega sladkorja (demerara)
Ščep soli
½ zravnane čajne žličke bio vanilijevega sladkorja
3 jajca
80 g moke
Zravnana čajna žlička sode bikarbone
50 g temne čokolade


Pečico vklopimo na 180°C.

S kuhinjskim mešalnikom penasto zmešamo maslo z rjavim in vanilijevim sladkorjem.

Čokolado  narežemo na majhne koščke.

Bledi, puhasti mešanici med mešanjem pri  najvišji hitrosti postopoma dodajamo jajca enega za drugim, da se lepo umešajo in da dobimo homogeno maso.

Masi masla in jajc dodamo presejano moko s sodo bikarbono in počasi zmešamo z lopatko.

Na koncu vmešamo v gotovo maso še koščke čokolade.

Pripravljeno maso za tortice nadevamo v pekač  z jamicami, v katerega smo predhodno dali papirnate modelčke.

Tortice pečemo na srednji višini 30 minut (pečene preverimo z zobotrebcem).

Ohlajene tortice prerežemo na pol (prečno),  jih premažemo z marmelado in ponudimo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar