sreda, 26. oktober 2016

Mille feuille z vanilijevo kremo, čokoladnim moussom in temnim pivom

Mille Feulle t.i. "tisoč listov" je francoski izraz za sladico, ki je sestavljena iz 3 plasti listnatega testa (pâte feuilletée) in dveh plasti slaščičarske kreme (crème pâtissière). 

Obstaja pa v več različnih izvedbah in različicah, kar je odvisno od vsakega slaščičarja posebej. 
V Sloveniji imamo svojo različico tisoč listne sladice imenovane kremšnita, Blejska kremšnita.

Jaz sem v sodelovanju s Sparom in Štartaj Slovenija pripravila eno prav posebno sladico na temo piva in sicer temnega...in nastala je fantastična aromatična sladica, polnega okusa.

Ooo..še zdaj se mi cedijo sline...če ste ljubitelj dobrega, kvalitetnega piva, bo to nekaj za vas :)




(5 oseb, 2 h 30 min)

500 g listnatega testa
700 g vanilijeve kreme (domače)
2 jajci
100 g sladkorja
2 dl temnega piva Knap
4 lističi želatine
2 žlički instant kave
200 g temne čokolade


V posodo odporno na vročino damo jajca, sladkor, temno pivo Knap in kavo ter nad vodno kopeljo stepamo, dokler se masa ne zgosti in segreje na 75°C.

V mrzlo vodo namočimo želatino.

Segreti kremi dodamo, ožeto želatino,  temno čokolado, dobro premešamo,  ohladimo in postavimo v hladilnik za 2 uri.

Pečico segrejemo na 180°C.

Listnato testo razvaljamo na tanko (3 mm) in ga narežemo na pravokotnike velikosti  7×11 cm.

Pravokotnike večkrat prebodemo z vilicami, položimo na pekač obložen s peki papirjem, pokrijemo z drugim listom peki papirja in obtežimo s  pekačem.

Pravokotnike iz listnatega testa pečemo 15 minut.

Pečene pravokotnike ohladimo.

Vanilijevo kremo in čokoladni mousse damo v dresirni vrečki z okroglima nastavkoma in na vsak pravokotnik izmenično nabrizgamo kupčke.


Sladico sestavimo in takoj ponudimo. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar