Palačinke so zelo hitro pripravljena jed. Internacionalno - fast food...Ampak ker ima besedna zveza fast food zelo negativen prizvok, ostanimo raje samo pri zelo hitri pripravi.
Danes sem jih pripravila nekoliko drugače kot sicer...
Zadnjič sem v Ikei kupila čisto majhno ponvico premera 14 cm, tako da je hči mislila, da je igrača...
Skratka, mini zadeva je v kuhinji takoj zaživela, saj je zelo priročna za pripravo manjših kulinaričnih dobrot, eksperimentov itd. in tokrat tudi majhnih, puhastih palačinkic.
Nastale so tako...
(4 osebe, 20 min)
2 dl navadnega jogurta
2 dl sladke smetane
2 jajci
4 žlice moke
Ščep soli
1 žlica rjavega sladkorja
Maslo za peko palačink
250 g zamrznjenih gozdnih sadežev
1 žlica rjavega trsnega sladkorja
Sladkor v prahu za posip
Pripravimo si dve skledi in ubijemo jajci. V eno skledo damo
rumenjaka, v drugo beljaka.
Rumenjaku primešamo jogurt, smetano ščep soli in moko,
da dobimo homogeno maso.
Beljakoma dodamo sladkor in ju stepemo v trd sneg.
Stepene beljake primešamo masi rumenjakov, da dobimo gladko,
rahlo maso.
Pripravimo si ponvico premera 14 cm in spečemo palačinke
(pečene palačinke imajo premer 10 cm).
Gozdne sadeže stresemo v ponvico, dodamo sladkor in jih na
majhnem ognju kuhamo 5 minut.
Vroče sadje s paličnim mešalnikom zmešamo do gladkega, nato
pa precedimo, da prestrežemo vse peške in dobimo gladko sadno omako.
Rahle mini jogurtove palačinke postrežemo z omako gozdnih
sadežev in sladkorjem v prahu.
Ni komentarjev:
Objavite komentar