sreda, 5. oktober 2016

Puhaste mini jogurtove palačinke z vročimi gozdnimi sadeži


Palačinke so zelo hitro pripravljena jed. Internacionalno - fast food...Ampak ker ima besedna zveza fast food zelo negativen prizvok, ostanimo raje samo pri zelo hitri pripravi.

Danes sem jih pripravila nekoliko drugače kot sicer...

Zadnjič sem v Ikei kupila čisto majhno ponvico premera 14 cm, tako da je hči mislila, da je igrača...
Skratka, mini zadeva je v kuhinji takoj zaživela, saj je zelo priročna za pripravo manjših kulinaričnih dobrot, eksperimentov itd. in tokrat tudi majhnih, puhastih palačinkic.

Nastale so tako...





(4 osebe, 20 min)


2 dl navadnega jogurta
2 dl sladke smetane
2 jajci
4 žlice moke
Ščep soli
1 žlica rjavega sladkorja
Maslo za peko palačink


250 g zamrznjenih gozdnih sadežev
1 žlica rjavega trsnega sladkorja
Sladkor v prahu za posip


Pripravimo si dve skledi in ubijemo jajci. V eno skledo damo rumenjaka, v drugo beljaka.

Rumenjaku primešamo jogurt, smetano ščep soli  in moko,  da dobimo homogeno maso.

Beljakoma dodamo sladkor in ju stepemo v trd sneg.

Stepene beljake primešamo masi rumenjakov, da dobimo gladko, rahlo maso.

Pripravimo si ponvico premera 14 cm in spečemo palačinke (pečene palačinke imajo premer 10 cm).

Gozdne sadeže stresemo v ponvico, dodamo sladkor in jih na majhnem ognju kuhamo 5 minut.

Vroče sadje s paličnim mešalnikom zmešamo do gladkega, nato pa precedimo, da prestrežemo vse peške in dobimo gladko sadno omako.


Rahle mini jogurtove palačinke postrežemo z omako gozdnih sadežev in sladkorjem v prahu.


Ni komentarjev:

Objavite komentar