ponedeljek, 27. junij 2016

Bananin smoothie s češnjami


Preden se zares začnejo počitnice je potrebno narediti še nekaj malenkosti :) pri vsem delu pa ne smemo pozabiti nase..Zdravi in predvsem hitri obroki, ko se nam mudi, res pridejo zelo zelo prav.

Ker smo v sezoni, ko nam narava ponuja veliko svežih in zdravih daril, bi bilo res nespametno, če jih ne bi izkoristili in si pripravili nekaj zdravega, hitrega in slastnega.

Dolgotrajno delo "izkoščičevalca" pred tedni se mi je še kako obrestovalo, zato sem pri pripravi slastnega smoothija uporabila izkoščičene in zamrznjene zdrave briške češnje. Poleg češenj pa dodatek zelo zrele banane in olupljenih mandljev.

Banane so odličen vir ogljikovih hidratov, kalija, so lažje prebavljive, ne vsebujejo veliko maščob in natrija, mandeljni pa so odličen vir vitamina E in mineralov ter povečajo vsebnost beljakovin v pijači.
(btw...mandeljni imajo med oreški največ beljakovin :)...in da ne govorim o češnjah...

Skratka, izkoristite poletje in darove, ki jih ponuja ta sončna sezona in si pripravite svoj slasten energetski napitek.




(600 ml, 2 osebi, priprava 10 min)


1 zelo zrela banana
1 pest izkoščičenih češenj
2 žlici agavinega sirupa
450 ml riževega  ali sojinega mleka
Mandljevi lističi


Banano olupimo, jo narežemo in damo za 2 uri v zamrzovalnik.

Zamrznjeno banano, češnje, agavin sirup in sojino ali riževo mleko damo v mešalnik in mešamo toliko časa, da postane gladek in gost.

Napitek nalijemo v kozarca in ga postrežemo z mandljevimi lističi.



Ni komentarjev:

Objavite komentar