četrtek, 9. junij 2016

Čokoladni Clafoutis s češnjami

Praznik češenj v naših prelepih Brdih se približuje, zato sem vam pripravila še en slasten češnjev posladek.

Ja, takrat ko nam narava ponuja češnje, se jih moramo za vse leto najesti (češnje, ki jih prodajajo "od kdo ve kje" čez celo leto, ne spadajo v to zgodbo) in napisati čim več receptov :)

Tokrat bo na meniju francoski slastni čokoladni clafoutis s sočnimi briškimi češnjami.






(6 oseb, 1 h)

500 g izkoščičenih češenj (iz Goriških Brd)
30 g rjavega sladkorja Demerara
3 jajca
60 g kristalnega sladkorja
50 g moke
½ čajne žličke sode bikarbone
20 g kakava
2 dl sladke smetane
Sveže češnje za okrasitev


Izkoščičene češnje stresemo v višji  keramični pekač za narastke ali pite in jih posujemo z rjavim sladkorjem.

Pečico vključimo na 180°C.

S pomočjo mešalnika penasto stepemo jajca s kristalnim sladkorjem.

V drugi posodi zmešamo moko, sodo bikarbono in kakav in mešanico presejemo.  Z metlico previdno vmešamo suhe sestavine v stepena jajca.

Na koncu primešamo mešanici še na pol stepeno sladko smetano.

S pripravljeno maso prelijemo češnje v pekaču in pekač postavimo v ogreto pečico za 45 do 50 minut.

Pečen Clafoutis preverimo z zobotrebcem.

Čokoladni Clafoutis s češnjami postrežemo še topel. Lahko ga okrasimo s sladkorjem v prahu in celimi češnjami ter ponudimo s stepeno sladko smetano.


Ni komentarjev:

Objavite komentar