Ker je sezona piknikov v polnem zagonu, se prileže poleg pečenega mesa in zelenjave tudi kaj bolj sočnega in sladkega.
Poleti obožujem preprostost priprave fantastičnih jedi kar na vrtu ali v naravi na pikniku, kjer ne potrebuješ celega kupa pripomočkov za dober obrok...malo domišljije, iznajdljivost in včasih pomoč Foodpairinga pri iskanju sorodnih arom :)
Moram priznati, da me je ta varianta pečenega ananasa presenetila in navdušila za nove slastne jedi...
4 osebe, 1h 15min
Poleti obožujem preprostost priprave fantastičnih jedi kar na vrtu ali v naravi na pikniku, kjer ne potrebuješ celega kupa pripomočkov za dober obrok...malo domišljije, iznajdljivost in včasih pomoč Foodpairinga pri iskanju sorodnih arom :)
Moram priznati, da me je ta varianta pečenega ananasa presenetila in navdušila za nove slastne jedi...
4 osebe, 1h 15min
1 ananas
2 žlici whiskeya
2 žlici medu
Ščep cimeta
Ščep muškatnega oreška
Sveži metini listi
Ananasu obrežemo ovoj in sredico narežemo na četrtine. Odrežemo trdi del, ki se nahaja v sredini sadeža in sočno meso narežemo na rezine.
V posodo z ravnim dnom zlijemo whiskey in dodamo cimet in muškatni orešek ter dobro premešamo.
Rezine ananasa položimo v posodo z marinado in jih pustimo, da se 1 uro marinirajo.
Posodo pokrijemo.
Ta čas pripravimo žar.
Marinirane rezine ananasa polagamo na rešetke in jih na zmerni temperaturi pečemo nekaj minut na vsaki strani.
Pečene rezine zložimo na krožnik , prelijemo z žličko medu
in posujemo z metinimi lističi ter ponudimo še toplo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar