ponedeljek, 20. junij 2016

BBQ omaka

Ker se poleti toliko govori o piknikih, pa žaru, pa taki in drugačni pripravi hrane na prostem, naj vam poleg mojih slastnih sladkih receptih predstavim še nekaj sladko slanega oz. sladko kislega..., v glavnem pri pripravi burgerjev in ostalih dobrot z žara je to moja najboljša prijateljica. Lady BBQ :)

Res je, da obstaja več variant te slastne omakice in prav je tako. Naj si jo vsak sam pripravi po svojem okusu, kakor mu paše. Absolutno zagovarjam domačo pripravo omak, saj so veliko bolj okusne, pa še veš kaj si dal vanje :)

Torej, ta omakica je super hitra za pripravit in zelo zelo slastna :) Fantastična ni samo v kombinaciji s pečenim mesom, ampak tudi s pečeno zelenjavo...še posebno domačim hrustljavo zapečenim žar krompirčkom :)


(2,5 dl omake, 20 min)


100 g rjavega sladkorja Demerara
50 ml whiskey-a
2 žlici balzamičnega kisa
80 g paradižnikovega pireja (koncentrat)
1 dl 100% jabolčnega soka (brez dodanega sladkorja)
1 žlica gorčice
2 žlici Worcesterske omake
Tabasco po želji


Vse sestavine dajte v lonec ali ponev z višjim robom in postavite na srednje močan ogenj.

Ob stalnem mešanju se v nekaj minutah vse sestavine spojijo med sabo, sladkor se stopi.

Kuhamo še 15 minut.

Ko se omaka postane homogena, temnejša in zgoščena (ko namočimo vanjo žlico, ostane na njej) je pripravljena za uporabo.

Omako za žar lahko uporabimo pri peki burgerjev in drugega mesa ali kot žar polivko pri že pečenem mesu in zelenjavi.Moja slastna BBQ                                                             in                                      odličnim burgerjem z jabolki
s pečenim piščancem

Ni komentarjev:

Objavite komentar