petek, 22. april 2016

Timijanove hrustljave ploščice z grškim jogurtom

Inspiracije za nove jedi so cel čas okrog nas v različnih oblikah ... in jaz pridno črpam navdih... :)

Za konec tedna imam en super kulinarični predlog...za zabavo ali posedanje v dvoje pred tevejem...naredite si sami hrustljave, timijanove prigrizke kar doma in to samo iz 4 surovin :)
Poleg sem pripravila še začinjen jogurtov dip, ki se fantastično prilega ploščicam in prijetno osveži.





(cca 24 kom, 15 min)

100 g vlečenega testa
3 žlice stopljenega masla
Majhen šopek timijana
3 žlice naribanega parmezana
4 žlice grškega jogurta
Sol
Poper
1 strok česna


Liste vlečenega testa premažemo s stopljenim maslom in čez posujemo nasekljan timijan in parmezan.

Testo prepognemo po diagonali, da dobimo trikotnik.

Trikotnik iz testa nežno pritisnemo, da se obe strani primeta skupaj in ga po diagonali prerežemo na pol, da dobimo dva trikotnika. Trikotniki so lahko tudi manjši.

Tako ponovimo postopek z vsem testom.

Ponev dobro segrejemo, nanjo vlijemo žlico oljčnega olja in trikotnike hrustljavo zapečemo z obeh strani. Na vsaki strani jih pečemo 1 minuto.

Grški jogurt zmešamo s ščepcem soli in drobno nasekljanim česnom.

Hrustljave trikotnike ponudimo kot prigrizek skupaj z začinjenim  grškim jogurtom. 


Ni komentarjev:

Objavite komentar