petek, 15. april 2016

Drobljenec z jagodami in borovnicami


Na ta prelep sončev, vikend začetek vam predstavljam super hitri in noro dober drobljenec ali po domače krambl z jagodami in borovnicami.

Več vrst drobljencev obstaja, sladkih in slanih, vendar meni najljubši, ko se dnevi podaljšajo in je zunaj prijetno toplo tudi pozno popoldne, je absolutno ta z jagodami in borovnicami ter hrustljavimi mandljevimi lističi...pa vseeno mi je, če sem vsa modra okrog ust :)

Čeprav na sliki ne zgleda tako fatalno, kakršen je v resnici okus, se mi že zdaj samo ob misli nanj cedijo sline...in še topel v kombinaciji s kremnim vanilijevim sladoledom..mmm...no comment. To enostavno morate poskusit.








(6 oseb ali 4 zelo sladkosnedne, 45 min)

200 g borovnic
300 g jagod
50 g rjavega trsnega sladkorja Demerara
25 g mletih mandljev
2 žlički bio vanilijevega sladkorja

Testo:
110 g moke
80 g hladnega masla
1 zravnana žlička sode bikarbone
100 g mandljevih lističev
80 g rjavega trsnega sladkorja Demerara


Pečico vključimo na 180°C.

V pekač za pite (premer cca 20 cm, globina 4 cm) mešano stresemo jagode in borovnice ter jih posujemo z mešanico vanilijevega sladkorja, mletih mandljev in rjavega sladkorja.

V močnem mešalniku z rezili zmešamo hladno maslo, moko, sodo bikarbono in rjavi sladkor, da dobimo drobljivo maso.

Maso stresemo v skledo in ji primešamo mandljeve lističe.

Pripravljeno maso stresemo na sadje in jo enakomerno razporedimo po pekaču.

Drobljenec pečemo 30 minut, da se površina hrustljavo zapeče.

Pečeno sladico lahko ponudimo s sladoledom (vanilijevim), stepeno smetano, angleško ali vanilijevo kremo.

Prijetno sladkanje vam želim :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar