četrtek, 14. april 2016

Francoski rogljič s hrenovko in ementalerjem

Francoski, masleni rogljiček običajno vedno povežemo z jutranjo kavico ali pa s čim sladkim poleg..npr. kakšno slastno marmelado, čokolado ali vaniljevo kremo...stvar navade pač.

Že zelooo dolgo nisem jedla maslenega rogljička, ker si običajno za zajtrk pripravimo beljakovinski obrok, tokrat pa mi je zadišal kot malica v malenkost drugačni izvedbi.

Ta recept je sploh super, če imamo rogljičke stare kakšen dan, ko niso več tako masleno sočni, vendar ko jih popečemo in napolnimo s slastnim nadevom, to postane neke vrste sendvič...sendvič na višjem nivoju :) zakaj pa ne...






(1 oseba, 15 min)

1 francoski rogljič star 1 dan
½ hrenovke (kvalitetne!)
2 rezini ementalerja
Sol
Poper
1 čajna žlička narezanega peteršilja
1 majhna šalotka
1 strok česna
Oljčno olje


Hrenovko narežemo na majhne kocke in jo na malo oljčnega olja hitro popečemo skupaj z drobno narezano šalotko, česnom, peteršiljem, ščepcem soli in popra.

Pečico segrejemo na 200°C.

Francoski rogljič prerežemo  po dolgem, v spodnji del naredimo jamico in vanjo stresemo popečeno hrenovko  z začimbami.

Polnilo prekrijemo z rezinami sira in rogljič damo v ogreto pečico za 5 minut.

Postrežemo še toplega :) in se imamo fajn :)


Če želimo vegetarijansko različico, nadomestimo hrenovko z dimljenim tofujem, tofujem s čilijem ali navadnim tofujem mariniranim v sojini omaki. Mmmm, slastno...

Ni komentarjev:

Objavite komentar