ponedeljek, 6. marec 2017

Sočni bravniji (brownies)

Prve brownies, v nadaljevanju bravnije, sem spekla po Nigellinem receptu in bili so naravnost odlični, ravno prav sočni, ravno prav čokoladni, ravno prav sladki in lepljivi. Ravno pravšnji za pomladno sladkanje. Od mojih prvih sočnih kolačkov je preteklo že nekaj časa in kar nekaj različnih receptov.
Ker so recepti za bravnije  zelo enostavni, vam ne bodo vzeli veliko časa in packanja. 

Moj tokratni recept za bravnije je nekoliko drugačen, malce več packanja, vendar brez bojazni. Rezultat je fantastičen :)





(4 osebe, 40 min)        

120 g moke
1 žlička sode bikarbone
30 g kakava
150 g temnega sladkorja Muscovado
100 g kristalnega sladkorja
100 g masla
4 jajca
200 g stopljene temne čokolade


V kozici počasi stopimo maslo, nato pa mu dodamo temni sladkor in mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi in dobimo gosto zmes.

V drugi posodi zmešamo med sabo suhe sestavine in sicer presejani kakav, moko in sodo bikarbono ter jih dodamo stopljenemu maslu in sladkorju.

Vse dobro premešamo in odmaknemo z ognja.  Naša zmes bo postala suha, vendar brez bojazni.

V tretji skledi hitro zmešamo jajca s sladkorjem (vendar NE penasto) in postopoma dodajamo stopljeno temno čokolado, da dobimo gladko maso.

Čokoladno jajčno maso vmešamo v suho maso, ki smo jo pripravil pred tem in vse skupaj zmešamo v homogeno zmes, ki jo vlijemo v pekač s peki papirjem (20×30×5 cm) in damo v ogreto pečico na 180°C za približno 30 minut.


Pečen biskvit za bravnije vzamemo iz pečice, ga pustimo ohlajati nekaj minut, nato pa ga narežemo na enako velike kose in ponudimo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar