Iz koruzne moke po navadi v jesensko zimskem času pogosto pripravljam žgance in polento, včasih kruh...Me nekako koruzna moka povezuje s slanim in priznam, da nikoli nisem eksperimentirala s sladko verzijo.
Ampak, zakaj pa ne...in v trenutku sem dobila idejo, o koruzni moki in jagodah...skupaj...in sem poskusila.
V zamrzovalniku sem imela še paket slastnih jagod...Zagotovo bi se sveže bolje odrezale...a sem se odločila, da nanje počakam, ko bo prava sezona zanje...
(6 oseb, 1h 15min)
150 g koruzne moke
150 g bele moke
150 g sladkorja
2 zravnani žlički sode bikarbone
2 jedilni žlici kisle smetane
120 ml sladke smetane
2 jajci
250 g zamrznjenih jagod (še boljše so sveže)
sladkor v prahu (po želji)
V večji posodi zmešamo vse suhe
sestavine: obe vrsti moke in sodo bikarbono.
V drugo posodo damo jajci in ju
penasto zmešamo s sladkorjem, nato dodamo sladko in kislo smetano.
V homogeno jajčno zmes damo
mešanico ostalih suhih sestavin in dobro premešamo.
Maso zlijemo v podolgovat in ozek
pekač, ki ga predhodno obložimo s peki papirjem.
V maso potisnemo jagode, vendar ne pregloboko. V vsakem primeru bodo malo potonile. Če želite, da jagode ostanejo v sredi peciva, jih predhodno povaljajte v koruznem škrobu. Tega jaz nisem naredila, ker sem pozabila :)......bom naslednjič. Pri meni ta fora vedno deluje. Obstajajo pa baje še neke druge tehnike, ki onemogočijo, da sadje med peko potone na dno...
Pekač damo v pečico ogreto na
180°C in pečemo okrog 50 min.
Pečen kolač vzamemo iz pečice, ga
preložimo na rešetke in počakamo, da se malce ohladi.
Ponudimo še toplega, posutega s
sladkorjem v prahu.
Ni komentarjev:
Objavite komentar