sreda, 8. marec 2017

Kavna krema z meringami (Meringue coffee cream)

V omari imam še nekaj slastnih malih beljakovih poljubčkov, malih mering, ki kar kličejo po tem, da končno zapustijo omaro in pristanejo v nečem slastnem...

Danes je po zares doooolgem času nebo brez oblačka in sonce skozi okno pošteno segreva mojo kuhinjo.

Odločila sem se, da za trenutek odložim delo in si pripravim nekaj slastnega....in se posončim na terasi...
Za vse ženskice, ki se želijo malo pocrkljati na ta prečudovit spomladni dan, je tu moja različica popoldanske kave...na žličko :)





(2 OSEBI, 20 MIN+OHLAJANJE)

2 jedilni žlici instant žitne kave
200 ml sladke smetane
25 g beljakovih poljubčkov (meringe)
50 g  temne čokolade
10 g masla


V kozici segrejemo smetano do vrelišča, nato odstavimo in dodamo kavo.
Dobro premešamo, da se vsa zrnca raztopijo, nato pa ohladimo in damo v hladilnik za nekaj ur.

(Kavno smetano lahko naredimo že dan prej, shranimo v hladilnik čez noč)

Beljakove poljubčke zdrobimo na večje koščke.

V posodo odporno na vročino damo maslo in na majhne koščke narezano čokolado, nato pa posodo postavimo nad vodno kopel. Ob stalnem mešanju raztopimo čokolado in maslo v homogeno maso.

Kavno smetano vzamemo iz hladilnika in jo stepemo do ¾.

Sladico ponudimo v kozarcih in sicer tako, da jo zlagamo po plasteh: malo kavne kreme, zdrobljene beljakove poljubčke in stopljena čokolada.


Ponudimo ohlajeno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar