Komaj se je novo leto že začelo, jaz že pripravljam nove sladke izzive...zame in za vas.
Res je bilo v starem letu veliko vsega, še sploh v decembru, vendar se strinjam z izjavo avtorice moje nove kulinarične knjige, ki sem jo dobila od samega Božička :), da je vedno pravi čas za kos slastne in kvalitetne torte. In jaz se zeloooo strinjam.
Pa sem angažirala mojega Božota (beri: mešalnik), levo in desno roko, štedilnik in hladilnik...nastalo je tole...
(12 kosov, 40 min+4
ure ohlajanja)
100 g svetlih maslenih keksov
100 g čokoladnih maslenih keksov
70 g mandeljnov
100 g stopljenega masla
2 jajci
100 ml polnomastnega mleka
3 žlice ruma
250 g temnih čokoladnih kapljic
4 liste želatine
300 ml sladke smetane
Pečico segrejemo na 180°C.
Piškote in mandeljne drobno zmeljemo v mešalniku in masi
prilijemo stopljeno maslo.
Drobljivo maso stresemo v tortni model, obložen s peki
papirjem, jo pogladimo in pečemo 10 minut.
Pečeno podlago za torto ohladimo.
Nad soparo penasto stepamo mešanico jajc, mleka in ruma do
75°C, nato odstavimo.
Želatino namočimo v MRZLI vodi, jo odcedimo in dodamo jajčni
mešanici ter jo ohladimo na 50°C.
Čokolado stopimo in jo primešamo pripravljeni masi.
Čokoladno mešanico ohladimo.
Smetano stepemo do ¾ in jo vmešamo v ohlajeno čokoladno
maso, da dobimo homogeno kremo.
Čokoladno kremo zlijemo na pripravljeno podlago in postavimo
model v hladilnik vsaj za 4 ure, da se krema dobro strdi.
Ohlajeno čokoladno torto narežemo na kose in postrežemo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar