petek, 13. maj 2016

Zdrobova pita z jabolki

Naj vam za začetek vikenda predstavim eno zelo zelo preprosto pito z jabolki, če se vam bo zahotelo nekaj iz domače pečice...pa če boste imeli tako mimogrede jabolka za porabit.

In glede na to, da vremenska napoved ni ne vem kako obetajoča, sploh z visokimi temperaturami ne, vas pečica segreta na 180°C ne bo motila, sploh če bodo iz nje prihajale prijetne dišave :)






(8 oseb, 40 min)


4 srednje velika jabolka
1 jajce
80 g rjavega trsnega sladkorja Demerara
40 g melasnega sladkorja
150 g pšeničnega zdroba
240 g navadnega jogurta
100 g masla
50 g moke
½ žličke vanilijevega prahu
Grob kristalni sladkor za posip (veliki kristali)


Pečico vključimo na 180°C.

S pomočjo mešalnika kremasto zmešamo jajce in obe vrsti rjavega sladkorja. Zmes mora biti homogena.

Maslo damo v kozico in ga stopimo na zmernem ognju.

Masi dodamo pšenični zdrob, jogurt, vanilijev prah, stopljeno maslo in na koncu presejano moko.

Vse sestavine med sabo dobro premešamo in pustimo, da zdrob nabrekne.
Ta čas operemo in olupimo jabolka ter jih narežemo na tanke lističe.

Pripravljeno maso zlijemo v pekač za pite premera 27 cm, povrhu pa zložimo narezana jabolka.

Pečemo od 30 do 35 minut.

Med peko, tik pred koncem, po piti enakomerno posujemo grob kristalni sladkor. (količina je odvisna od nas:)

Pečeno pito ohlajamo nekaj minut, nato pa jo še toplo ponudimo. 







Ni komentarjev:

Objavite komentar