ponedeljek, 13. februar 2017

Kruhki z rdečim zeljem in kuhanim pršutom

Moja strast ni samo ustvarjanje sladkih prigrizkov, ampak tudi slanih. No, seveda saj imam svoje malo catering podjetje, ki sprejema sladka in slana naročila :)

Neznansko uživam, ko eksperimentiram, raziskujem in poizkušam nove okuse spojiti skupaj na enem majhnem kruhku, v enem ugrizu (ok, mogoče v dveh). Surovine niso eksotične in so vsem prav dobro znane, ampak ne v takšnih kombinacijah in v takšni obliki. In to mi je zeeeelo všeč. Iz lokalnih, sezonskih surovin sestaviti drugačen, slasten kruhek, ki se z lahkoto šopiri na vsaki mizi, na vsaki pogostitvi. Torej, v vsaki družbi.

Danes vam predstavljam moj slastni zimski kruhek s slovenskih kuhanim pršutom in premalo cenjenim, pa vendar zelooo zdravim slovenskih rdečim zeljem.

Pa gremo veselo na delo :)





(1 oseba, 15 min)

1 rezina toast kruha
1 žlička masla
20 g narezanega, kuhanega rdečega zelja
nekaj kapljic balzamičnega kisa
1 majhna šalotka
Ščep soli
Ščep sladkorja
Ščep popra
1 rezina kuhanega pršuta
1 žlica trdo stepene sladke smetane
1 žlička gorčice



Kuhanemu rdečemu zelju primešamo sladkor, balzamični kis, na drobno narezano šalotko, sol in poper ter pustimo nekaj minut, da se okusi prepojijo. 

Pa seveda, zelje se mora ohladiti :)

Toast kruhek razrežemo na pol in obe polovici namažemo z maslom in nanj položimo malo zelja.

Pokrijemo z drugim delom kruha in postopek ponovimo.

Rezino kuhanega pršuta zavijemo v kornet in ga položimo na rdeče zelje.

Žlici trdo stepene smetane primešamo gorčico, napolnimo z njo dresirno vrečko z 
zvezdastim nastavkom in jo nabrizgamo v kornet iz kuhanega pršuta.


Po kruhku potresemo grobo mleti poper in postrežemo.

Kruhek zadošča kot obrok, lahko pa naredimo več majhnih kruhkov in presenetimo goste.

Slastni prigrizek lahko služi za zdravo malico, predjed ali kot catering prigrizek.  

Zdravo, zelooo okusno in zelooo slastno :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar