Palačinke gredo vedno v promet, pa ni posebej pomembno kakšne so. Vsaj pri nas doma je tako :)
Obožujemo klasične, ameriške, z mineralno, s stopljenim maslom (crepes),....ajdove, pirine,...s sadnim ali čokoladnim nadevom. Včasih si jih postrežem kar brez vsega, t.i. nage.
Tokrat sem pripravila kokosove-pirine, z dvema palačinkama in dvema različnima polniloma. Malce nenavadne, pa vendar zelooo okusne. Priporočam :)
(3 osebe, 30 min)
400 ml kokosovega mleka
100 ml mineralne vode
2 jajca
1 žlica pirine moke
2 žlici polbele moke
2 žlici kokosove moke
Za namaz:
Jagodni džem
Čokoladni namaz
sol
kokosovo maslo
V skledo zlijemo kokosovo mleko, mineralno vodo, moko in
ščep soli in dobro premešamo z metlico, da dobimo gladko homogeno maso.
Segreto ponev premažemo s kokosovim maslom in spečemo
palačinke.
V manjši ponvici na hitro prepražimo kokosovo moko.
Vzamemo dve palačinki, eno namažemo z jagodnim džemom, drugo
pa s čokoladnim namazom, ju položimo eno
na drugo in zavijemo.
Posujemo s praženo kokosovo moko in takoj postrežemo.
Njami, še bi mami :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar