torek, 21. februar 2017

Dvojne kokosove palačinke z jagodo in čokolado

Palačinke gredo vedno v promet, pa ni posebej pomembno kakšne so. Vsaj pri nas doma je tako :)
Obožujemo klasične, ameriške, z mineralno, s stopljenim maslom (crepes),....ajdove, pirine,...s sadnim ali čokoladnim nadevom. Včasih si jih postrežem kar brez vsega, t.i. nage.

Tokrat sem pripravila kokosove-pirine, z dvema palačinkama in dvema različnima polniloma. Malce nenavadne, pa vendar zelooo okusne. Priporočam :)





(3 osebe, 30 min)

400 ml kokosovega mleka
100 ml mineralne vode
2 jajca
1 žlica pirine moke
2 žlici polbele moke
2 žlici kokosove moke

Za namaz:
Jagodni džem
Čokoladni namaz
sol
kokosovo maslo


V skledo zlijemo kokosovo mleko, mineralno vodo, moko in ščep soli in dobro premešamo z metlico, da dobimo gladko homogeno maso.

Segreto ponev premažemo s kokosovim maslom in spečemo palačinke.

V manjši ponvici na hitro prepražimo kokosovo moko.

Vzamemo dve palačinki, eno namažemo z jagodnim džemom, drugo pa s čokoladnim namazom,  ju položimo eno na drugo in zavijemo.


Posujemo s praženo kokosovo moko in takoj postrežemo.

Njami, še bi mami :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar