petek, 29. julij 2016

Oljčni kruhki z mozzarello in slanino na žaru

Kruhke, bruskete in ostale drobne slane prigrizke in predjedi preprosto obožujem. Hladne ali tople, drzne ali klasične, ki sestavljajo moj sweet&salt catering, pa obožujejo tudi moji naročniki, gosti, prijatelji in seveda družina.

Ker je poleti med mojimi kuhinjskimi prijatelji obvezno tudi žar, uporabim vroče rešetke za peko in pripravo hrane v letni kuhinji, da si moja glavna kuhinja vzame malo dopusta :)

Tokrat vam predstavljam hrustljave oljčne poletne kruhke z mozzarello in pečeno slanino. 







(2 osebi, 15 min)

2 navadni ciabatti
Oljčno olje
125 g mozzarelle (v kosu)
10 tankih rezin hamburške slanine
Temne olive


Žar razgrejemo.

Ciabatta kruhu odrežemo konce in ga narežemo na 1 cm debele rezine (iz ene rezine dobimo približno 5 rezin).

Krušne rezine pokapljamo z oljčnim oljem in jih pustimo nekaj minut, da se olje dobro vpije vanje.

Rezine ciabatte  polagamo na razgrete žar rešetke, pri čemer temperatura ni previsoka in ga na hitro enakomerno popečemo z obeh strani. Popečene kruhke odmaknemo z vročine.

Na žar nato položimo rezine slanine, nanje damo rezino mozzarelle in pokrijemo s popečenim ciabatta kruhkom.

Pečemo toliko časa, da se slanina lepo zapeče in se mozzarella stopi, nato pa kruhke odmaknemo z žara in jih še vroče ponudimo s črnimi olivami. 

...pa kozarcem nefiltriranega :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar