petek, 11. marec 2016

Beli sufle z mandeljni in mangovim pirejem

Mango, ta tropski sadež, sladkega okusa redkokdaj pristane na mojem repertoarju. Morda zato, ker me je že nekajkrat razočaral..prelepa zunanjost, gnila notranjost...

Tokrat sem želela pripraviti sladico...nekaj posebnega...

Priznam, da si nisem mislila, kako noro dobra kombinacija je to...mango in mandeljni, pa seveda sočen biskvit z belo čokolado in da ne pozabim na pikico limete. 

Zelo enostavna sladica, ko želimo pocrkljati brbončice...





(4 osebe, 20 min)


3 jajca
60 g sladkorja
100 g bele čokolade
20 g masla
30 g fino mletih mandljev
30 g moke
350 g narezanega manga
Sok 1 limete



Belo čokolado narežemo na manjše kose in jo skupaj z maslo nad vodno kopeljo stopimo.

Čokoladno maso malenkost ohladimo.

V večji posodi s pomočjo mešalnika penasto stepemo jajca in sladkor.

Narasli masi počasi primešamo presejano moko in stopljeno čokolado in maslo.

Maso zlijemo  do ¾  v keramične posodice, ki smo jih predhodno premazali z maslom in posuli z mletimi mandlji.

Posodice z maslo damo v ogreto pečico na 180 °C in pečemo 11 minut. Če želimo, da je sredica bolj tekoča, pečemo manj in obratno.

V vmesnem času narezan mango segrejemo v kozici skupaj z limetinim sokom, nato pa ga v močnem mešalniku zmešamo v maso, ki ni povsem gladka.


Pečen sufle previdno stresemo iz posodic na servirni krožnik in postrežemo skupaj z mangovo čežano.







Ni komentarjev:

Objavite komentar