Ni lepšega kot imeti svoj vrt poln sveže, naravne zelenjave,
pridelane z malo truda, vendar veliko ljubezni. Opa, v to ni všteta gradnja in
postavitev rastlinjaka, kar gre velika zahvala mojemu vztrajnemu dragemu, saj
sem prepričana, da bi ne malokdo že zdavnaj odnehal, ko bi imel opravka z
nemogočim, skalnatim terenom.
Ja, v
rastlinjak je vloženega velikoooo truda, sajenje pa je bilo, glede na to, da z
rastlinjaki še nisem imela izkušenj, čisti eksperiment. Najprej se moraš dobro
spoznati z rastlinjakom, kaj kam posaditi oz. posejati, lega, temperatura… Skratka,
teh naših 6 kvadratov je super plodnih, plus 2 kvadrata izven rastlinjaka, kjer
rastejo buče, rdeča pesa in brstični ohrovt.
Mojih 8 kvadratov super živil :)
Ker poleti paše organizmu sveža, lahka hrana in ker imam
toliko lepih plodov, sem se odločila, da pripravim lahko, vendar nasitno in
uravnoteženo solatko iz sveže zelenjave in piščanca ter orehov.
Mmmm, tako je bila dobra, da moram z vami deliti recept…
Za 4 osebe:
4 srednje veliki korenčki (oranžni ali rumeni)
2 srednje veliki rdeči pesi
1 majhna ali pol glave mladega zelja
4 pesti mlade rukole
500 g piščančjih prsi (cca 3 polovice prsi)
150 g grškega jogurta
2 pesti orehov oz. več po želji
sol
poper
oljčno olje
rdeči balzamični kis
Korenček in rdečo peso operemo, olupimo in naribamo na
strgalo (luknje srednje velikosti). Če smo v naglici in zelo lačni, lahko to
namesto nas naredi nastavek multipraktika.
Zelje operemo in ga prav tako narežemo na krajše trakove.
Rukolo operemo s pomočjo cedila in damo na stran. (Namesto
rukole lahko uporabimo kakšno drugo zeleno solato)
Večjo ponev segrejemo in vanjo zlijemo 3 žlice oljčnega
olja. Cele kose (3 polovice prsi) piščančjih prsi začinimo in jih položimo na
segreto ponev ter spečemo. Pečenega narežemo na diagonalne rezine debele cca 5
mm.
Orehe stresemo v razgreto ponev in jih pražimo dokler ne
zadišijo, nato jih odstavimo, da se
pohladijo.
Vzamemo večjo in nizko posodo, kjer bomo sestavili našo
slastno solatko.
Najprej damo po kupčkih na rob nariban korenček in rdečo
peso, na sredo pa zelje. Rukolo potresemo po vrhu.
Solato solimo. Grški jogurt zmešamo z malo oljčnega olja in
ga prelijemo čez zelenjavo. Balzamični kis pokapljamo po vrhu.
Po vrhu solate zložimo še rezine sočnega piščanca in
potresemo z orehi.
…in naše kosilo ali malica je pripravljena
Ni komentarjev:
Objavite komentar