ponedeljek, 6. april 2020

Praznična nadevana jajčka


Ko me vprašajo, kateri velikonočni recept mi je najljubši, ne vem kaj bi rekla...Toliko velikonočnih receptov imam v svoji zbirki in tako rada pripravljam vsako leto različne, da se težko odločim le za enega.
Tokrat so zmagala nadevana jajčka :) Klasičen recept s katerim ne morete zgrešiti.....in tu je moja različica, mojih nadevanih jajčk.



(10 oseb, 30 min)

10 jajc (20 jajčnih polovic)

Nadev1 :
2 žlici cottage sira (sirnega namaza)
1 žlička drobno naribanega korenja
1 žlica mletih lešnikov
1 žlica sladke smetane
Ščep soli
Ščep popra
Nekaj na drobno narezanih temnih oliv

Nadev2:
1 žlica paradižnikove mezge
1 žlička sladke paprike
2 žlici skute
Ščep soli
Ščep popra
Ščep kajenskega popra
Nekaj vejic mlade zelene

Nadev3:
1 žličko Tartufate
1 žlica drobno nasekljanega peteršilja
2 žlici sladke smetane
Ščep soli
Ščep popra
Ščep kurkume
Nekaj celih pistacij

Jajca skuhamo v trdo (kuhanje 10 minut). 

Ohlajena in olupljena jajca razpolovimo po dolgem.

Rumenjake odstranimo in razdelimo v tri posode, na tri enake dele.

Tri različne sestavine za nadeve zmešamo z rumenjaki v homogene zmesi.

Kreme s pomočjo dresirnih vrečk z različnimi nastavki nabrizgamo na polovice beljakov.

Okrasimo jih s priporočenimi sestavinami (pistacije, zelena, olive) ali po okusu.

Praznična jajčka  ponudimo  sveže pripravljena.

THERMOMIX:
Če pripravljate recept s pomočjo Thermomixa, najprej skuhate jajčka v košarici po navodilu iz čipa.
Različne nadeve za jajčka zmešamo v mešalni posodi: 20s / hitrost 4-5 
Po potrebi mešanje ponovimo.
Nato nadevamo polovice jajčk, kot sem opisala zgoraj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar