torek, 09. maj 2017

Bruskete s skušo in čičeriko (v Thermomix-u in klasično)

Bruskete v originalu bruschetta najbolj znani popečeni kruhki, nastali nekje v 15. stol., izvirajo iz Italije.

Ime izhaja iz besede bruscare, kar v italijanščini pomeni peči na ognju. Predvidevajo, da so rezine starega kruha pokapljali z oljčnim oljem, jih popekli na ognju, nato pa ob hrustljavo in ožgano skorjico podrgnili česnov strok....in to naj bi bil originalen recept za bruskete, zelo priljubljene še dandanes. Recept, ki funkcionira na vsakem pikniku :) ali topli predjedi.

Tokrat vam predstavljam slastne skušine bruskete s čičeriko....in ker je timijan v rastlinjaku že začel cveteti, sem kruhke okrasila z dišečimi svetlo vijoličnimi cvetovi :) 

Mmmmm...nadvse slastno.





(4 osebe, 15 min)


2 pločevinki skuše v oljčnem olju (cca 180 g)
100 g kuhane in ohlajene čičerike (lahko tudi iz konzerve)
4 žlice oljčnega olja
2 žlici dijonske gorčice
3 stroki česna
1 majhna šalotka
sol
poper
svež timijan
10 kruhkov (3×8 cm) brez skorje


Priprava v Thermomixu:



V posodo Thermomix-a damo šalotko, skušine fileje, odcejeno čičeriko, oljčno olje, gorčico, 2 stroka česna, 1 žličko svežih timijanovih listov ter začinimo s soljo in poprom.

Nastavimo:

čas 6 s, hitrost 5

Odpremo pokrov in z lopatko postrgamo stene,
nato pa mešamo:

čas 5 s, hitrost 5

Namaz prestavimo v posodico in segrejemo ponev. 

Kruhke natremo z oljem in jih položimo na vročo 
ponev ter hrustljavo popečemo. 
Nato jih natremo še s česnom.

Popečene kruhke bogato namažemo z namazom 
posujemo s svežim timijanom in postrežemo.




Klasična priprava:



V mešalnik  z rezili damo šalotko, skušine fileje, odcejeno čičeriko, oljčno olje, gorčico, 2 stroka česna, 1 žličko svežih timijanovih listov in začinimo s soljo in poprom.

Vse sestavine zmešamo tako dolgo, da dobimo gladko homogeno maso.

Na štedilniku segrejemo ponev.

Kruhke natremo z oljem in jih položimo na vročo ponev ter hrustljavo popečemo. Nato jih natremo še s česnom.


Popečene kruhke bogato namažemo z namazom posujemo s svežim timijanom in postrežemo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar